တ႐ုတ္ႏိုင္ငံမွာ ေဂၚဖီထုပ္ေတြကို
ၾကာရွည္ခံ လတ္ဆတ္ေနေစဖို႔အတြက္ အႏၲရာယ္ရွိတဲ့ ေဖာ္မယ္ဒီဟိုက္ ေဆးရည္ေတြ
ပက္ဖ်န္းတာနဲ႔ ပတ္သက္ၿပီး
တာ၀န္ရွိသူေတြက စံုစမ္းစစ္ေဆးမႈေတြ လုပ္ေဆာင္ေနတယ္လို႔ သိရပါတယ္။
ႏိုင္ငံအေရွ႕ပိုင္းရွိ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ စိုက္ပ်ိဳးထုတ္လုပ္ရာ Shandong
ျပည္နယ္က ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ကုန္သည္ေတြဟာ ေဂၚဖီထုပ္ေတြကို ေစ်းသို႔
တင္ပို႕ရာမွာ ၾကာရွည္ခံျပီး လတ္ဆတ္ေနေစဖို႔အတြက္ ဓာတုပစၥည္းေတြ
အသံုးျပဳေနေၾကာင္း မီဒီယာေတြနဲ႔ အင္တာနက္ သတင္းေတြမွာ ေဖာ္ျပထားတာေၾကာင့္
အခုလို စံုစမ္းစစ္ေဆးေနတာ ျဖစ္ပါတယ္။
အဆိုပါ ေဖာ္မယ္လ္ဒီဟိုက္ ေဆးရည္ကို ဓာတ္ခြဲခန္းအတြင္း နမူနာပစၥည္းေတြနဲ႔
႐ုပ္အေလာင္းေတြကို မပုပ္မသိုးရေအာင္ အသံုးျပဳတာျဖစ္ၿပီး စားသံုးမိပါက
ကင္ဆာေရာဂါေတြ ျဖစ္ပြားေစႏိုင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။ အဲဒီလို ဓာတုေဆးရည္ေတြ
အသံုးျပဳၿပီး ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကို တာရွည္ခံေအာင္ ျပဳလုပ္ေနမႈကို
ေဒသခံအစိုးရအဖြဲ႕က အတည္ျပဳ ေျပာၾကားခဲ့ျပီး ဒါဟာ ေဂၚဖီထုပ္ေတြကို
ၾကာရွည္ခံေအာင္ အလြယ္တကူ အသံုးျပဳေနတဲ့ နည္းလမ္းတစ္ခု ျဖစ္ေၾကာင္း
ေျပာၾကားပါတယ္။ ကုန္သည္ေတြဟာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကို သယ္ယူ ပို႔ေဆာင္ရာမွာ
အဖိုးအခ ႀကီးျမင့္တဲ့အေအးခန္း ကုန္တင္ယာဥ္ေတြကို အသံုးမျပဳၾကပဲ အဆိုပါ
ဓာတုေဆးရည္ေတြကို အလြယ္အသံုးျပဳေနၾကတာ ျဖစ္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။

Post a Comment
မွတ္ခ်က္ေပးခ်င္ေသာ၊လူၾကီးမင္းမ်ားခင္ဗ်ား။ ယဥ္ယဥ္ေက်းေက်းေျပာေစလိုပါတယ္။လာေရာက္အားေပးေသာ စာဖတ္ပရိသတ္ေတြကိုလည္း အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါတယ္။