ဂဏန္း မာဆလာဟင္း

Saturday, May 12, 20120 မွတ္ခ်က္မ်ား




ဂဏန္းကို အရသာေကာင္းေကာင္းနဲ႔ စားခ်င္သူေတြအတြက္ ဂဏန္ မာဆလာခ်က္ဟင္း ေလးပါ။ ဒီတစ္ခါေတာ႔ တျခား ထုိင္းဟင္းေတြလုိ အစပ္မပါပဲ အခ်ဳိခ်က္နည္းေလးပါ။ ခ်က္နည္းကို တူတူၾကည္႔ရေအာင္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ဂဏန္း – ၆ေကာင္ (အခြံဖယ္ျပီ သန္႔စင္ေအာင္ လုပ္ထားပါ)
၂။ ၾကက္သြန္နီ – ၁ခု (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)

၄။ ပဲငံျပာရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြနး္
၆။ ၾကက္ဥ – ၁လံုး (ခေလာက္ထားပါ)
ရ။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း (အရွည္ပါးပါးလွီးပါ)
၈။ နံနံပင္ – အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
၉။ မာဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး သန္႔စင္ထားေသာ ဂဏန္းခြံမ်ားကို အေရာင္လွေအာင္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားျဖင္႔ ၁မိနစ္ခန္႔ ထည္႔ေၾကာ္ေပးျပီ ျပန္ဆယ္ထားပါ။

၂။ ထုိ႔ေနာက္ ဂဏန္းမ်ားကို ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)ခန္႔ျဖင္႔ သမေအာင္နုယ္ျပီ ဂ်ဳံမ်ားျဖင္႔ ကပ္ေပးပါ။


၃။ ျပီမွ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားျဖင္႔ ဂဏန္းမ်ားကို အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ထည္႔ေၾကာ္ေပးျပီ ျပန္ဆယ္ထားပါ။

၄။ ဂဏန္းမာဆလာခ်က္ စခ်က္ပါေတာ႔မည္။
၅။ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း)ခန္႔ ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီမ်ားကို ဆီသပ္ေပးပါ။
၆။ ျပီမွ ဆႏြင္းမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု) ထည္႔ေပးျပီ ေရအနည္းငယ္ ထည္႔လိုက္ပါ။
ရ။ ထုိ႔ေနာက္ မာဆလာ(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ)၊ ပဲငံျပာရည္၊ ၾကက္သားမွုန္႔နွင္႔ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥမ်ားကို ေမႊတံျဖင္႔ ခပ္နာနာေလးေမႊေပးရင္း ေလာင္းထည္႔လုိက္ပါ။

၈။ ျပီေနာက္ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ဂဏန္းမ်ားကို ထည္႔ကာ ေရာေမႊေပးပါ။
၉။ အေပၚမွ မာဆလာ(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ ၊ နံနံပင္မ်ား အုပ္ကာ ဂဏန္းမဆလာ အခ်ဳိခ်က္ဟင္းကို စားသံုးနုိင္ပါျပီ…

Share this article :

Post a Comment

မွတ္ခ်က္ေပးခ်င္ေသာ၊လူၾကီးမင္းမ်ားခင္ဗ်ား။ ယဥ္ယဥ္ေက်းေက်းေျပာေစလိုပါတယ္။လာေရာက္အားေပးေသာ စာဖတ္ပရိသတ္ေတြကိုလည္း အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါတယ္။

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. For Myanmar News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger