ထုိင္းစတုိင္ ငါးဖယ္ေၾကာ္

Saturday, May 12, 20120 မွတ္ခ်က္မ်ား


ထုိင္းဟင္းအနွစ္နဲ႔ ငါးဖယ္ကို ေရာနုယ္ျပီ ေၾကာ္ထားတဲ႔ ငါးဖယ္ေၾကာ္ေလးပါ။ ခ်ဳိခ်ဳိစပ္စပ္ အရသာရွိတဲ႔ ငါးဖယ္ေၾကာ္က အစားေျပအျဖစ္ စားဖုိ႔ေရာ၊ ထမင္းနဲ႔တြဲဖက္ စားသံုးဖုိ႔ပါ အလြန္ သင္႔ေတာ္ပါတယ္။ စားေနက် ငါးဖယ္ေၾကာ္ အရသာနဲ႔ မတူပဲ တမူထူးျခားတဲ႔ အရသာကိုပါ ရရွိမွာပါ။ ခ်က္နည္းေလး ၾကည္႔လိုက္ရေအာင္…
ထုိင္းဟင္းအနွစ္ အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ဇီယာေစ႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ေလွာင္ျပီသား)
၂။ နံနံေစ႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၃။ ငရုတ္သီးေျခာက္ – ၄ခု (ေရစိမ္ျပီ နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
၄။ သံပရာသီး – ၁လံုး (အရည္ညစ္ထားပါ)

၅။ စပါးလင္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
၆။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ရ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
၈။ ပဒယ္ေကာ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
၉။ ပုဇြန္ေျခာက္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
ငါးဖယ္ေၾကာ္အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ထုိင္းဟင္းအနွစ္
၂။ ငါးဖယ္ျခစ္ – ၂၅က်ပ္သား
၃။ ၾကက္ဥ – ၁လံုး (ခေလာက္ထားပါ)
၄။ ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၅။ နံနံပင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
၆။ သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ရ။ ပဲသီး – ၂ခု (အရွည္ ပါးပါးလွီးေပးပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ထုိင္းဟင္းအနွစ္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္မ်ား အားလံုးကို blender (ၾကိတ္စက္)ျဖင္႔ ေၾကညက္ေအာင္ ၾကိတ္ေပးပါ။

၂။ ျပီလွ်င္ ထုိင္းဟင္းအနွစ္မ်ားကို ခြက္တစ္ခုထဲထည္႔ထားပါ။

၃။ ထုိ႔ေနာက္ ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ (ငါးဖယ္၊ ထိုင္းဟင္းအနွစ္၊ ငါးငံျပာရည္၊ ၾကက္ဥ၊ နံနံပင္၊ သၾကား၊ ပဲသီး) တုိ႔ကို သမေအာင္ နုယ္ေပးပါ။

၄။ ထုိ႔ေနာက္ နုယ္ထားေသာ ၂လက္မအရြယ္ အ၀ိုင္းျပားေလးမ်ား လုပ္ေပးပါ။

၅။ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ား ထည္႔ျပီ ဆီပူလာမွ ငါးဖယ္မ်ားကို အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
၆။ ငါးဖယ္မ်ားကို ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ျပီ အစာေျပအျဖစ္ စားသံုးနုိင္ပါျပီ…

Advertisement
Share this article :

Post a Comment

မွတ္ခ်က္ေပးခ်င္ေသာ၊လူၾကီးမင္းမ်ားခင္ဗ်ား။ ယဥ္ယဥ္ေက်းေက်းေျပာေစလိုပါတယ္။လာေရာက္အားေပးေသာ စာဖတ္ပရိသတ္ေတြကိုလည္း အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါတယ္။

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. For Myanmar News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger