ဘဲသားအခ်ဳိေၾကာ္ကို ဒီေန႔ ညေနစာအျဖစ္လုပ္စားျဖစ္တာနဲ႔ တင္လိုက္တာ… အိမ္သားေတြေတာ႔ ေတာ္ေတာ္ၾကိဳက္ၾကတယ္။ ျပင္ဆင္ထားတာ ေလးကလည္း စားခ်င္စဖြယ္ေလး၊ ငရုတ္ေကာင္းနံေလးကလည္း ေမြွးေနတာမို႔ု႔ မစားေသးခင္ကပင္ စားခ်င္ေနမယ္႔ ဘဲသား အခ်ဳိေၾကာ္ကို သံုးေဆာင္သြားၾကပါအုန္းေနာ္….
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဘဲ – ၃၀က်ပ္သား (တျခမ္း)
၂။ ငရုတ္ေကာင္း – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္ (ေထာင္းပါ)
၃။ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
၄။ ေကာ္မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ ပ်ားရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၆။ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
၇။ ေရ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၈။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၉။ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၁၀။ သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ဘဲရင္ဗံုသားကို ခြက္တစ္ခုထဲထည္႔ျပီး ခရင္းျဖင္႔ အေပ်ာက္ေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္ ထိုးပါ။
၂။ ျပီးမွ ဘဲသားမွအပ ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းအားလံုးကို(ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္၊ ပ်ားရည္၊ ေကာ္မွုန္႔၊ ေရ၊ ဆား၊ သၾကား၊ ၾကက္သားမွုန္႔) အားလံုးကို ခြက္တခုထဲ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ဘဲသားေပၚ ေလာင္းခ်ကာ သမေအာင္ နုယ္ထားျပီး ၁နာရီခန္႔ ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ နုပ္ထားေပးပါ။
၃။ ခ်က္ခါနီး ၁၅မိနစ္ အလိုမွ ေရခဲေသတၱာထဲမွ ျပန္ထုတ္ထားေပးပါ။
၄။ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔၍ နုပ္ထားေသာ ဘဲသားကို အညိွေရာင္သန္းလာသည္အထိ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။
၅။ ေၾကာ္ျပီးလွ်င္ ဘဲရင္ဗံုသားကို စတီခြက္တစ္ခုထဲထည္႔၍ ေပါင္းအုိးျဖင္႔ ၁၀မိနစ္ခန္႔ေပါင္းေပးပါ။
၆။ ျပီးလွ်င္ ဘဲသားကို လွီးျပီး ပန္းကန္ျပားတြင္ ပံုေဖာ္ထားပါ။ နုပ္ထားေသာ ဘဲသား အရည္မ်ားကို ပ်စ္ေအာင္ တည္ျပီး အေပၚမွ ျဖဴးေပးပါ။
ရ။ ပံုေဖာ္ရန္ broccoliကို အတံုးေလးမ်ားတံုးေပးပါ။ ျပီးမွ ေရေႏြးျဖင္႔ ၃မိနစ္ျဖင္႔ ျပဳတ္ေပးျပီး ေရေအးျပန္စိမ္ထားပါ။
၈။ ျပီးလွ်င္ broccoliကို ဆား၊ သၾကား အနည္းငယ္ျဖင္႔ ေရာေမြွေပးပါ။
၉။ broccoli မ်ားကိုပံုတြင္ပါသည္႔အတိုင္း ပန္းကန္ျပားထဲတြင္ ပံုေဖာ္လိုက္ပါ။
၁၀။ အာလူးမ်ားကို နူးေအာင္ ျပဳတ္ျပီ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ျဖင္႔ သမေအာင္ နုယ္ထားေပးပါ။
၁၁။ အရသာအလြန္ေကာင္းျပီး ငရုတ္ေကာင္းနံေမြွးေနသည္႔ ဘဲသား အခ်ိဳေၾကာ္ကို စားသံုးနုိင္ပါျပီး။

Post a Comment
မွတ္ခ်က္ေပးခ်င္ေသာ၊လူၾကီးမင္းမ်ားခင္ဗ်ား။ ယဥ္ယဥ္ေက်းေက်းေျပာေစလိုပါတယ္။လာေရာက္အားေပးေသာ စာဖတ္ပရိသတ္ေတြကိုလည္း အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါတယ္။