နွင္းဆီ ပုဇြန္

Tuesday, May 15, 20120 မွတ္ခ်က္မ်ား

နွင္းဆီ ပုဇြန္

ဟိုတယ္စတုိင္ နွင္းဆီ ပုဇြန္ကို စားသံုးသူတိုင္း နွစ္သက္ၾက ပါလိမ္႔မည္။ တရုတ္စတုိင္ ဟင္းလ်ာတစ္ခု ျဖစ္ပါတယ္… စားသံုးသြားၾကပါအုန္းရွင္
ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
၁။ ပုဇြန္တုတ္ – ၃၀က်ပ္သား (အခြံမခြာပါနွင္႔)
၂။ ပန္းေကာ္ဖီပြင္႔ (သို႔) broccoli – တစိပ္ (အတံုးေလးမ်ား လွီးပါ)
၃။ mustard – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္ (CityMart ဆိုင္တြင္ ၀ယ္ယူနုိင္ပါသည္)

၄။ ၾကက္ဥအနွစ္ – ၃လံုး
၅။ ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၆။ ပ်ားရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
၇။ ရွာလကာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
၈။ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတ၀က္
၉။ နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၁၀။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ပုဇြန္ကို အခြံမခြာပဲ ၁၀မိနစ္ခန္႔ ေပါင္းအိုးျဖင္႔ ေပါင္းေပးပါ။
၂။ ေပါင္းျပီးျပီးခ်က္ခ်င္း ေရခဲေရထဲ ပုဇြန္မ်ားကို စိမ္လိုက္လွ်င္ ပုဇြန္ အေရာင္တက္လာ လိမ္႔မည္။
၃။ ျပီးမွ ပုဇြန္ကို တ၀က္ျခမ္းလိုက္ျပီး ပန္းကန္ျပားထဲ နွင္းဆီပံုေဖာ္ ထည္႔လိုက္ပါ။
၄။ ေဇာက္ခြက္တစ္ခုထဲ ( mustard၊ ၾကက္ဥအနွစ္၊ ဟင္းရြက္ဆီ၊ ပ်ားရည္၊ ရွာလကာရည္၊ ႏွမ္းဆီ၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ ဆား ) အားလံုးကို ေရာခေလာက္ေပးပါ။

၅။ ျပီးလွ်င္ ပုဇြန္ေပၚသို႔ ခေလာက္ထားေသာ အရည္မ်ားကို ေလာင္းခ်လိုက္ပါ။

၆။ ပံုအလွေဖာ္ရန္ ပန္းေကာ္ဖီပြင္႔ (သို႔) broccoli ကို ေရေႏြးျဖင္႔ ၂မိနစ္ခန္႔ ေဖ်ာ္ေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ ဆား၊ သၾကား အနည္းငယ္ ထည္႔နုယ္ေပးပါ။
ရ။ ပန္းေကာ္ဖီပြင္႔ (သို႔) broccoli ကို ပုဇြန္ ပန္းကန္ျပားေပၚတြင္ ပံုေဖာ္တင္လိုက္ပါ။
Share this article :

Post a Comment

မွတ္ခ်က္ေပးခ်င္ေသာ၊လူၾကီးမင္းမ်ားခင္ဗ်ား။ ယဥ္ယဥ္ေက်းေက်းေျပာေစလိုပါတယ္။လာေရာက္အားေပးေသာ စာဖတ္ပရိသတ္ေတြကိုလည္း အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါတယ္။

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. For Myanmar News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger