ပန္းင႐ုတ္ပြကို ဘံုလံုသီးအစာသြတ္လိုပဲ အစာသြတ္ၿပီးခ်က္တာမ်ိဳးပါ။ ဒါေပမဲ့ ပန္းင႐ုတ္ပြ အစာသြတ္မွာ ထူးျခားေစတာက ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ဖ္ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ပန္းင႐ုတ္ပြအစာသြတ္ဖို႔ကိ္ုေတာ့ ဝက္သား ဒါမွမဟုတ္ ၾကက္သားကို သံုးႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
ပန္းင႐ုတ္ပြ - ေလးေတာင့္
ဝက္သားအသား - ၁၀က်ပ္သား
ေကာ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး- ႏွစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ
ခ်င္း
ခ႐ုဆီ
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
အရင္ဆံုး ပန္းင႐ုတ္ပြေတြကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး အညႇာနားကေန ထိပ္ေလးေတြကို ဓါးနဲ႔ညီညီညာညာ လွီးၿပီး ဖြင့္ပါ။ အထဲက င႐ုတ္ေစ့ေတြကိုလည္း ဖယ္ထုတ္ပစ္လိုက္ပါ။ ဝက္သားအသားကိုေတာ့ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ၊ ခ်င္းေရာေထာင္းထားတာေတြနဲ႔၊ ဆား ၊ေကာ္မႈန္႕ အနည္းငယ္တို႔ႏွင့္ေရာေမႊၿပီး ခုနထိပ္ဖြင့္ထားတဲ့ င႐ုတ္ပြထဲကို သြတ္ပါမယ္။ အစာသြတ္ၿပီးသြားရင္ ခုနလွီးထုတ္ထားတဲ့ အညႇာပိုင္းေလးကို ေနရာမပ်က္ျပန္အုပ္ေပးၿပီး ပြင့္က်မသြားေအာင္ သြားၾကားထိုးတံေလးနဲ႔ ထိုးထားပါမယ္။ ေရခံထားတ့ဲ ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခါထဲကို အစာသြတ္ထားတဲ့ င႐ုတ္ပြေလးေတြကို ထည့္ၿပီး ဆယ့္ငါးမိနစ္ေလာက္ ေပါင္းပါမယ္။ အဲ့လိုေပါင္းေနတဲ့အခ်ိန္မွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ဖ္အတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကို အရင္ဆီသတ္ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါး လွီးထားတာေတြ ထည့္ပါမယ္။ ဆား၊ အရသာမႈန္႔နဲ႔ ခ႐ုဆီအနည္းငယ္လည္း ထည့္ေမႊၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ လိပ္သြားတဲ့အခါ ခ်ထားလိုက္ပါ။ ဆယ့္ငါးမိနစ္ေလာက္ ေပါင္းၿပီးသြားတဲ့ င႐ုတ္ပြေတြကို အိုးထဲက ထုတ္လိုက္ၿပီး အေနေတာ္ေလးေတြ လီွးၿပီး အေတာင့္ပံုမပ်က္ေအာင္ ထားပါ။ ၿပီးေတာ့မွ အေပၚကေန ခုန ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ဖ္ကို ေလာင္းေပးလိုက္ရင္ အရသာ ထူးကဲတဲ့ င႐ုတ္ပြ အစာသြတ္ကို သံုးေဆာင္လို႔ရၿပီေပါ့။
Ref: 7 Day News


Post a Comment
မွတ္ခ်က္ေပးခ်င္ေသာ၊လူၾကီးမင္းမ်ားခင္ဗ်ား။ ယဥ္ယဥ္ေက်းေက်းေျပာေစလိုပါတယ္။လာေရာက္အားေပးေသာ စာဖတ္ပရိသတ္ေတြကိုလည္း အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါတယ္။