ကဏန္းကုိ ၀ယ္ျပီးေတာ့ အေပၚက
အခြံမာရယ္၊ အခြံမာေအာက္က ေရယက္ေတြ လုိဟာေတြ ကုိ ဖယ္ပစ္လုိက္ပါ။
ပက္လက္လွန္လုိက္ျပီးေတာ့ ဗုိက္ေပၚက အ၀ုိက္ကေလးကုိ
ဖယ္ထုတ္ပစ္ပါ။ ကဏန္းလက္ေခ်ာင္းသားေလးေတြ ဖယ္ရွားပစ္ပါ၊ လက္မၾကီးကို
သီးသန္႕ ယူထားပါ။ အားလံုးျပီးရင္ ေရစင္ေအာင္ေဆးေပးပါ။
ျပီးရင္
ကဏန္း ကုိယ္ထည္ေတြကုိ ဆားႏွင့္ နယ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီခ်င္း စတာေတြကုိ
အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး ေထာင္းပါ။ ျပီးရင္ ငရုတ္ေကာင္းေစ့ ေလးပါ ထည့္
ေထာင္းလုိက္ပါ။
အားလံုး အသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ မီးဖုိေပၚ
ဒယ္အုိးတင္ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာရင္ နႏြင္းမႈန္႕ထည့္၊ မဆလာထည့္ ျပီးရင္
ေထာင္းထားတဲ့ ခ်င္း ၾကက္သြန္ ျဖဴနီ တုိ႕ကုိ ထည့္ျပီး ဆီသတ္၊ ေမႊးလာရင္
ကဏန္း ေတြထည့္ သမေအာင္ ေမႊ၊ ျပီးရင္ ေရပါ နည္းနည္းထည့္၊ ပဲငံျပာရည္
အၾကည္ထည့္၊ အရသာအတြက္ အေပါ့အငန္ ထည့္ျပီး အုပ္ထားျပီး တည္ေပးပါ။
ေရခမ္းသြားရင္
ေနာက္ထပ္ နည္းနည္းခ်င္း ေရထပ္ဖ်န္းျပီး ခ်က္ပါ။ အႏွစ္ မ်ားမ်ားေလးနဲ႕
နယ္စားလုိ႕ေကာင္းေအာင္ ၾကက္သြန္ ျဖဴနီ မ်ားမ်ား ထည့္ေထာင္းျပီး ခ်က္ပါ။
ျပီးရင္ ငရုပ္ေကာင္းနဲ႕ မဆလာ ဆုိေတာ့ ေမႊးေမႊးေလးပါ။ အရသာကေတာ့ ခ်ဳိအီ
ပူစပ္ပါ။ ငရုတ္ေကာင္း ပါလုိ႕ နည္းနည္းေလး ပူခ်င္တယ္ ဆုိေပမယ့္ ကေလးေတြ
စားႏုိင္တဲ့ အရသာ ေလာက္ရွိေတာ့ အဆင္ေျပ ေလာက္ပါတယ္။
Post a Comment
မွတ္ခ်က္ေပးခ်င္ေသာ၊လူၾကီးမင္းမ်ားခင္ဗ်ား။ ယဥ္ယဥ္ေက်းေက်းေျပာေစလိုပါတယ္။လာေရာက္အားေပးေသာ စာဖတ္ပရိသတ္ေတြကိုလည္း အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါတယ္။