၀က္သား ေတာက္ေတာက္ေၾကာ္

Tuesday, May 15, 20120 မွတ္ခ်က္မ်ား

၀က္သား ေတာက္ေတာက္ေၾကာ္

တရုတ္စားေသာက္ဆိုင္တုိင္း လိုလိုမွာ မွာယူစားသာက္နုိင္ေသာ ၀က္သား ေတာက္ေတာက္ေၾကာ္ကို အိမ္မွာ ကို္ယ္တိုင္ ခ်က္စားၾကည္႔ၾကရေအာင္။
၀က္သားျပားတြင္ ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
၁။ ၀က္သား (အဆီမပါ) – ၂၀က်ပ္သား (နွုတ္နွုတ္စင္းပါ)
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃ခု (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၃။ ဘဲဥ – ၁လံဳး (ခေလာက္ပါ)
၄။ ပဲငံျပာရည္(အေနာက္) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း

၅။ ေကာ္မွန္႔  – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၆။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၇။ ၾကက္သားမွဳန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၈။ သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပုံ ၁ပံု
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ၀က္သားျပားတြင္ ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္း (၀က္သား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဘဲဥ၊ ေကာ္မွုန္႔၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ သၾကား) အားလံဳးကို သမေအာင္ ေရာနုယ္ေပးပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ၀က္သားကို ၁လက္မအရြယ္ အလံုးေလးမ်ား ရခု လုပ္လိုက္ပါ။
၃။ ထို႔ေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔၍ ၀က္သားျပားမ်ားကို နီညိွေရာင္သန္းလာသည္အထိ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ။

၄။ ျပီးေနာက္ ၀က္သားျပားေၾကာ္မ်ားကို ဇကာျဖင္႔ ဆယ္ျပီး ဆီျပန္စစ္ထားေပးပါ။
ေဆာ႔အရည္တြင္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ မုန္လာဥနီ – ၂ခု(အ၀ိုင္းလွီးပါ)
၂။ ဘိုစားပဲ – ၇ခု (အရွည္ အေစာင္းလွီးပါ)
၃။ ေရြွပဲ – ၁၅ခု (တ၀က္၀က္ပါ)
၄။ ပန္းပြင္႔ – တစိတ္ (အတံုးေလးမ်ား တံုးပါ)
၅။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၆။ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၇။ ပဲငံျပာရည္(အေနာက္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၈။ ေကာ္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
၉။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၁ခု (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၁၀။ ၾကက္ဥ (အကာ) – ၁လံုး (ခေလာက္ထားပါ)


ေဆာ႔ရည္ ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ မုန္လာဥနီ၊ ေရြွပဲ၊ ဘိုစားပဲ၊ ပန္းပြင္႔ ကို ေရေႏြးျဖင္႔ ၂မိနစ္ခန္႔ ေဖ်ာ္ေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ ေရခဲေရျပန္စိမ္ေပးပါ။
၁။ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ထည္႔ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴထည္႔ အညိွေရာင္သန္းလာသည္ အထိ ဆီသပ္ေပးပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ မုန္လာဥနီ၊ ဘိုစားပဲ၊ ေရြွပဲ၊ ပန္းပြင္႔ မ်ားကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ။
၃။ ထို႔ေနာက္ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ပဲငံျပာရည္ ကိုထည္႔ျပီး ၃မိနစ္ခန္႔ ေမြွေပးပါ။
၄။ ျပီးေနာက္ ဟင္းရြက္ျပဳတ္ရည္ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး ၅လံုးထည႔္ေပးပါ။
၅။အရြက္မ်ား နူသြားလွ်င္ ေၾကာ္ထားေသာ ၀က္သားမ်ားကို ထည္႔ျပီ ေမႊလိုက္ပါ။
၅။ ေဆာ႔ရည္ ပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ ေကာ္မွုန္႔ကို ေရျဖင္႔ေဖ်ာ္ျပီး ထည္႔ေပးပါ။

၆။ ျပီလွ်င္ ခေလာက္ထားေသာ ဘဲဥအကာကို ထည္႔၍ နာနာေမႊေပးပါ။

၇။ တရုတ္စတုိင္ ၀က္သားေတာက္ေတာက္ေၾကာ္ကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ တြဲစားၾကရေအာင္…
Share this article :

Post a Comment

မွတ္ခ်က္ေပးခ်င္ေသာ၊လူၾကီးမင္းမ်ားခင္ဗ်ား။ ယဥ္ယဥ္ေက်းေက်းေျပာေစလိုပါတယ္။လာေရာက္အားေပးေသာ စာဖတ္ပရိသတ္ေတြကိုလည္း အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါတယ္။

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. For Myanmar News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger