ကင္မ္ခ်ီထမင္းေၾကာ္ |
ကုိယ္တုိင္လုပ္ ကင္မ္ခ်ီ |
ခ်စ္ေသာေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါ။
ဘေလာ့ဂ္က ဖြင့္လုိက္
ပိတ္လုိက္ျဖစ္ေနတာမုိ႕ ဘေလာ့ဂ္ေလး ပြင့္တုန္း ရွိတာေလး ကမန္းကတမ္း
တင္လုိက္တာပါ။
ကင္မ္ခ်ီထမင္းေၾကာ္ေလးပါေနာ္။
ကင္မ္ခ်ီက ကုိယ္တုိင္လုပ္တဲ့
ကင္မ္ခ်ီပါ။ အဲ့ဒါကုိ ပါးပါးေလးေတြ လွီးပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ျပည္ၾကီးငါးရယ္၊
ပုစြန္ရယ္၊ ပဲျပားရယ္၊ ၾကြက္နားရြက္မႈိရယ္၊ မုန္လာဥနီရယ္၊
တရုတ္နံနံတုိ႕ရယ္ကုိ အရြယ္ေတာ္ေလးေတြ လွီးသင္ထားပါတယ္။ ျပီးေတာ့မွ
ၾကက္သြန္ျဖဴေလးဓားျပားရုိက္ ဆီပူထဲထည့္ ဆီသတ္ျပီးေတာ့ ပဲျပားထည့္၊
ျပည္ၾကီးငါးရယ္ ပုစြန္ရယ္ထည့္၊ ျပီးေတာ့ မုန္လာဥနီရယ္၊
ၾကြက္နားရြက္မႈိေလးရယ္ထည့္ေ ၾကာ္၊ နည္းနည္းေလးႏြမ္းသြားျပီဆုိ တာနဲ႕
ကင္မ္ခ်ီထည့္၊ ထမင္းေတြထည့္၊ ၾကက္သားမႈန္႕ေလးထည့္၊
ဆားေလးနည္းနည္းထည့္ျပီး ေၾကာ္။ ျပီးရင္ အေပ့ါအငန္ျမည္း၊
အနံ႕ေမႊးရေအာင္လို႕ တရုတ္နံနံရြက္ေလး ရိတ္ရိတ္ပါ ေအာင္ လွီးထားတာေလး
ထည့္လုိက္တယ္။ အဲ့ဒါဆုိ ကင္မ္ခ်ီထမင္းေၾကာ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ရျပီေနာ္။
လြယ္တယ္၊ စားလို႕ေကာင္းတယ္ေနာ္။ လုပ္စားၾကည့္ၾကပါဦးေနာ္။
ေဖ့စ္ဘြတ္ခ္က ေမာင္ႏွမေတြအတြက္
ေရးထားျပီးသားေပမယ့္ ဘေလာ့ဂ္မွာ မတင္ရေသးလုိ႕ တင္ေပးလုိက္တာပါေနာ္၊
အားလံုးအဆင္ေျပၾကပါေစ။
myanmarkitchen
Post a Comment
မွတ္ခ်က္ေပးခ်င္ေသာ၊လူၾကီးမင္းမ်ားခင္ဗ်ား။ ယဥ္ယဥ္ေက်းေက်းေျပာေစလိုပါတယ္။လာေရာက္အားေပးေသာ စာဖတ္ပရိသတ္ေတြကိုလည္း အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါတယ္။