ဆူရွီ (ခ) ဂ်ပန္ေရညွိ ထမင္းလိပ္
Sunday, April 29, 20120 မွတ္ခ်က္မ်ား
ဆူရွီကို ၾကိဳက္လို႔ေရာ၊ လုပ္ရတာလြယ္လို႔ေရာ အဆင္သင့္သလို မၾကာမၾကာ လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ က်မကေတာ့ ဆူရွီကို ထည့္ခ်င္တာထည့္ျပီး လိပ္ပါတယ္။ ဆိုင္ေတြမွာေရာင္းတာနဲ႔ တူတူ မတူတူ စားေကာင္းရင္ ျပီးတာပဲလုိ႔ပဲ သေဘာထားပါတယ္။
၁။ အရင္ဆုံး ဆူရွီထဲ ထည့္ခ်င္တဲ့ အစာပလာေတြကို Ovenထဲ ထည့္ျပီး အရင္ကင္ပါတယ္။ Ham Sausage၊ မုန္လာဥနီ၊ မႈိအေသး၊ ငရုတ္သီးပြေတာင့္။ မကင္ခ်င္ရင္ ေရေႏြးေငြ႔နဲ႔ပဲေပါင္းေပါင္း၊ ျပဳတ္ျပဳတ္ ရပါတယ္။
၂။ ထမင္းလိပ္လုပ္ခ်င္သေလာက္ ပမာဏ ထမင္းကို ႏွမ္းဆီနည္းနည္း၊ ဆားသင့္ရုံထည့္ျပီး သမေအာင္ ဇြန္းနဲ႔ နယ္ပါတယ္။
၃။ ေရညွိရြက္ေပၚကို ထမင္းခပ္ပါးပါး ညီေအာင္ခင္းပါတယ္။ ခင္းျပီးရင္ ဇြန္းေလးနဲ႔ နဲနဲလိုက္ျပားပါတယ္။ လိပ္တဲ့အခါမွာ က်စ္ေနေအာင္လို႔ပါ။
၄။ ကင္ထားတဲ့ အစာေတြကို စလိပ္မယ့္ေနရာနဲ႔ ခပ္နီးနီးမွာ စီျပီးတင္ပါတယ္။ (ငရုတ္သီးကင္ကို မထည့္ပါဘူး။ စပ္မွာစိုးလို႔။ စားခ်င္မွ ကိုက္စားဖို႔ ထားလိုက္ပါတယ္။)
၅။ ဘယ္၊ညာႏွစ္ဘက္ ညီေအာင္ ခပ္က်စ္က်စ္ လိပ္ပါ။
၆။ ေရညိွ ထမင္းလိပ္ အရွည္ကို လက္တစ္လုံးသာသာ အပိုင္းေလးေတြ ျဖတ္ျပီး ပန္းကန္ထဲထည့္ျပီးရင္ စားခ်င္စဖြယ္ အရသာရွိတဲ့ ဂ်ပန္ေရညွိ ထမင္းလိပ္ကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
(ေရညိွ ထမင္းလိပ္္ကို အပိုင္းေလးေတြျဖတ္ဖို႔ ဓါးထက္ထက္တစ္ေခ်ာင္းလုိပါတယ္။ မထက္ရင္၊ ဓါးေသြးေက်ာက္ မရွိခဲ့ရင္ ငရုတ္ဆုံ (သို႔) ေၾကြခြက္ ေအာက္ေျခမွာ ေသြးလို႔ရပါတယ္။)
Labels:
ခ်က္ျပဳတ္နည္းမ်ား
Post a Comment
မွတ္ခ်က္ေပးခ်င္ေသာ၊လူၾကီးမင္းမ်ားခင္ဗ်ား။ ယဥ္ယဥ္ေက်းေက်းေျပာေစလိုပါတယ္။လာေရာက္အားေပးေသာ စာဖတ္ပရိသတ္ေတြကိုလည္း အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါတယ္။