စင္ကာပူစတုိင္ ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲေၾကာ္ (မ၀တ္ရည္)

Sunday, June 17, 20120 မွတ္ခ်က္မ်ား



စင္ကာပူ စတုိင္ ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလးပါ။ ၀က္သား၊ ပင္လယ္စာ၊ တရုတ္မုန္႔ညွင္း အစံုအလင္ပါျပီ ခ်က္ရတာလည္း လြယ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ ခ်က္နည္းေလးကို ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္မ်ား
  • ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲ – ၃၀၀ ဂရမ္
  • ပုဇြန္က်ား – ၁၀၀ ဂရမ္ (အခြံႏႊာျပီ အျမွီးခ်န္ထားပါ)
  • ၀က္သား -  ၁၀၀ ဂရမ္ (အရွည္ပါးပါးလွီးပါ)


  • ဂဏန္းေခ်ာင္း – ရေခ်ာင္း (အေစာင္း လွီးပါ)
  • တရုတ္မုန္႔ညွင္း – ၁စည္း (၁လက္မအရြယ္ ပိုင္းေပးပါ)
  • မုန္လာဥနီ – ၁ခု (အရွည္လွီးပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
  • ပဲငံျပာရည္ (အေနာက္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြနး္
  • ငရုတ္ေကာင္းမုွန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နံနံပင္ – အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီးပါ)

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသပ္ေပးပါ။
၂။ ထုိ႔ေနာက္ ၀က္သား၊ ပုဇြန္က်ား တုိ႔ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ။
၃။ အသားနူေအာင္ ေရ(၁၀၀ မီလီလီတာ) ထည္႔ေပးျပီ ေရအနည္းက်န္မွ ဂဏန္းေခ်ာင္းမ်ားကို ထည္႔လုိက္ပါ။

၄။ ထုိ႔ေနာက္ ေခါက္ဆြဲ၊ မုန္႔ညွင္း၊ မုန္လာဥနီ၊ ပဲငံျပာရည္တုိ႔ကို ထည္႔ကာ သမေအာင္ ေရာေမႊလိုက္ပါ။

၅။ အရသာ အေပါ႔အငံ႔ အေနေတာ္လွ်င္ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ နံနံပင္ျဖဴးေပးကာ ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကို သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…
Share this article :

Post a Comment

မွတ္ခ်က္ေပးခ်င္ေသာ၊လူၾကီးမင္းမ်ားခင္ဗ်ား။ ယဥ္ယဥ္ေက်းေက်းေျပာေစလိုပါတယ္။လာေရာက္အားေပးေသာ စာဖတ္ပရိသတ္ေတြကိုလည္း အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါတယ္။

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. For Myanmar News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger