ပါဝင္ေသာပစၥည္း အာလူး
ဂ်ဳံမႈန္႔
ေျပာင္းဖူးမႈန္႔
ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴမႈန္႔
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔
ဆား
ၾကက္ဥ
ၾကက္သြန္ၿမိတ္
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
အာလူးကိုအခြံမသင္ဘဲ အလံုးလိုက္ ေရေဆးၿပီး အရြယ္ေတာ္အေခ်ာင္း ေလးေတြရေအာင္လွီးပါ။ ဂ်ံဳမႈန္႔၊ ေျပာင္းဖူးမႈန္႔၊ ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴမႈန္႔၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ဆား၊ ၾကက္ဥတို႔ကို ေရ အနည္းငယ္စီေရာၿပီး အမႈန္႔ေတြခဲမေနေအာင္ ျဖည္းျဖည္းခ်င္းနယ္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို အရြယ္ေတာ္ေလးေတြ လွီးျဖတ္ထားပါ။
အာလူးေၾကာ္ဖို႔အတြက္ ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ၿပီး ဆီပူလာရင္ အာလူးကို မုန္႔ ႏွစ္မွာႏွစ္ၿပီးေၾကာ္ပါ။ အာလူးေတြ ေရႊအိုေရာင္ေျပာင္းရင္ အိုးထဲက ဆယ္ၿပီး ပန္းကန္ထဲ ထည့္ပါ။ တည္ခင္းဖို႔အတြက္ အာလူးေၾကာ္ပူပူေႏြးေႏြးေပၚ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေဆာ့စ္နဲ႔ မေရာနိဆမ္းၿပီး ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလး ျဖဴးလိုက္ပါ။
Ref : Myanmar Times

Post a Comment
မွတ္ခ်က္ေပးခ်င္ေသာ၊လူၾကီးမင္းမ်ားခင္ဗ်ား။ ယဥ္ယဥ္ေက်းေက်းေျပာေစလိုပါတယ္။လာေရာက္အားေပးေသာ စာဖတ္ပရိသတ္ေတြကိုလည္း အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါတယ္။