အန္တီခ်မ္းက
တစ္လခရီးသြားမွာမို႔ သူ႔အိမ္က အသားေတြ အမ်ားၾကီး ေပးလိုက္တာနဲ႔
အသားအစိမ္းအတိုင္း ၾကာၾကာမထားခ်င္တာေၾကာင့္ ေပးလိုက္တဲ့ ဝက္သားေတြကုိ
ေၾကာ္ထားျပီး ေနာက္ဆက္တြဲ အဲ့ဒီ ဝက္သားေၾကာ္နဲ႔ တျခားဟင္းေတြ ျဖစ္လာပါတယ္။
၁။ ဝက္သားေၾကာ္အတြက္ အရင္ဆုံး ၾကက္သြန္ဆီခ်က္ခ်က္မွာမို႔ ၾကက္သြန္ျဖဴေတြကို ပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေတြကို ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါတယ္။
၂။ ၾကက္သြန္ေတြကို ဆီခပ္မ်ားမ်ားထည့္ထားတဲ့ အိုးထဲထည့္၊ ဆႏြင္းမႈန္႔ သင့္႐ုံထည့္ျပီး ေရႊဝါေရာင္သန္းတဲ့အထိေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားပါတယ္။
၃။ ဝက္သားေတြကို ပါးပါးလွီးျပီး ဆား၊ ဆႏြင္းနယ္ထားပါတယ္။ (တစ္ဗူးကိုပဲ နယ္လိုက္ျပီး ေနာက္တစ္ဗူးကို မနယ္ထားလို႔ အေရာင္မတူျဖစ္ေနပါတယ္။)
၄။ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေတြ ဆယ္ထားျပီးတဲ့ဆီအိုးကိုပဲ ျပန္အပူေပးျပီး ဆီပူလာရင္ ဝက္သားေတြထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။
ပထမေတာ့ ဝက္သားေတြကို ၾကြပ္ေအာင္ေၾကာ္ဦးမလို႔.. ေနာက္မွ ေမႊရင္း ေမႊရင္းနဲ႔ ၾကြပ္ဖို႔ ေနေနသာသာ၊ ေျခာက္ေအာင္ေတာင္ မနည္းေၾကာ္ရတာမို႔ မေျခာက္လည္း ေနပါေစေတာ့ဆိုျပီး ရပ္လိုက္ေတာ့တာ။
၅။ ေၾကာ္ထားတဲ့ ဝက္သားေတြထဲကို အရင္ေၾကာ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေတြထည့္ ေရာေမႊျပီး ဗူးထဲ ထည့္သိမ္းထားလို႔ ရပါျပီ။
ကိုက္လန္ ဝက္သားေၾကာ္
အိုးထဲကို ဆီအနည္းငယ္ထည့္၊ ဝက္သားေၾကာ္ေတြကို ျပန္ေၾကာ္ျပီး ေရေဆးျပီး သင္ထားတဲ့ ကိုက္လန္ေတြထည့္၊ ပဲငံျပာရည္ နည္းနည္းထည့္ေမႊျပီး အဖုံးအုပ္ထားလိုက္ရင္ ခဏေလးနဲ႔ ကိုက္လန္ ဝက္သားေၾကာ္တစ္ပြဲ ရပါျပီ။
ပဲသီး ဝက္သားေၾကာ္
၁။ ဝက္သားေၾကာ္အတြက္ အရင္ဆုံး ၾကက္သြန္ဆီခ်က္ခ်က္မွာမို႔ ၾကက္သြန္ျဖဴေတြကို ပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေတြကို ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါတယ္။
၂။ ၾကက္သြန္ေတြကို ဆီခပ္မ်ားမ်ားထည့္ထားတဲ့ အိုးထဲထည့္၊ ဆႏြင္းမႈန္႔ သင့္႐ုံထည့္ျပီး ေရႊဝါေရာင္သန္းတဲ့အထိေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားပါတယ္။
၃။ ဝက္သားေတြကို ပါးပါးလွီးျပီး ဆား၊ ဆႏြင္းနယ္ထားပါတယ္။ (တစ္ဗူးကိုပဲ နယ္လိုက္ျပီး ေနာက္တစ္ဗူးကို မနယ္ထားလို႔ အေရာင္မတူျဖစ္ေနပါတယ္။)
၄။ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေတြ ဆယ္ထားျပီးတဲ့ဆီအိုးကိုပဲ ျပန္အပူေပးျပီး ဆီပူလာရင္ ဝက္သားေတြထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။
ပထမေတာ့ ဝက္သားေတြကို ၾကြပ္ေအာင္ေၾကာ္ဦးမလို႔.. ေနာက္မွ ေမႊရင္း ေမႊရင္းနဲ႔ ၾကြပ္ဖို႔ ေနေနသာသာ၊ ေျခာက္ေအာင္ေတာင္ မနည္းေၾကာ္ရတာမို႔ မေျခာက္လည္း ေနပါေစေတာ့ဆိုျပီး ရပ္လိုက္ေတာ့တာ။
၅။ ေၾကာ္ထားတဲ့ ဝက္သားေတြထဲကို အရင္ေၾကာ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေတြထည့္ ေရာေမႊျပီး ဗူးထဲ ထည့္သိမ္းထားလို႔ ရပါျပီ။
ကိုက္လန္ ဝက္သားေၾကာ္
အိုးထဲကို ဆီအနည္းငယ္ထည့္၊ ဝက္သားေၾကာ္ေတြကို ျပန္ေၾကာ္ျပီး ေရေဆးျပီး သင္ထားတဲ့ ကိုက္လန္ေတြထည့္၊ ပဲငံျပာရည္ နည္းနည္းထည့္ေမႊျပီး အဖုံးအုပ္ထားလိုက္ရင္ ခဏေလးနဲ႔ ကိုက္လန္ ဝက္သားေၾကာ္တစ္ပြဲ ရပါျပီ။
ပဲသီး ဝက္သားေၾကာ္
ဒီတစ္ခါေတာ့ ဆီမထည့္ဘဲနဲ႔ အိုးကို အပူေပးလို႔ အိုးပူလာရင္ ဝက္သားေၾကာ္ထည့္၊ ေရေဆးျပီး အရြယ္ေတာ္ျဖတ္ထားတဲ့ ပဲေတာင့္ရွည္ေတြထည့္၊ ပဲငံျပာရည္ သင့္႐ုံထည့္၊ ေမႊျပီး အဖုံးခဏအုပ္ထားလိုက္ပါတယ္။ တစ္ေအာင့္ေလာက္ၾကာရင္ ပဲသီးေတြလည္းက်က္ျပီမို႔ ပဲသီးနဲ႔ ဝက္သားေၾကာ္ကို သုံးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ။
ထမင္းေၾကာ္
ပဲသီးနဲ႔ ဝက္သားေၾကာ္က အေတာ္မ်ားသြားတာေၾကာင့္ စားမကုန္တာနဲ႔ ေနာက္ရက္မွာ ထမင္းေတြ က်န္ေနတာနဲ႔ေရာျပီး ပဲသီး၊ ဝက္သား၊ ထမင္းေၾကာ္အျဖစ္ လက္က်န္ရွင္းတမ္းလုပ္လိုက္ပါတယ္။
၁။ ထမင္းေတြကို ဆီ၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဆား သင့္႐ုံနဲ႔ နယ္ထားပါတယ္။
၂။ အိုးထဲကို ထမင္းေၾကာ္ေလာက္႐ုံဆီထည့္ျပီး ဆီပူလာရင္ ၾကက္ဥတစ္လုံးထည့္၊ ေမႊေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။
၃။ ျပီးရင္ ပဲသီးေၾကာ္ထည့္ျပီး ျပန္ေႏြးတဲ့သေဘာနဲ႔ ျပန္ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။
၄။ ပဲသီးေၾကာ္ ပူသြားျပီဆိုရင္ အရသာနယ္ထားျပီးသား ထမင္းေတြထည့္ျပီး သမေအာင္ ေမႊျပီး ေၾကာ္ပါတယ္။
၅။ ထမင္းေၾကာ္ခ်ဳိးကို ၾကိဳက္လို႔ ထမင္းေတြ ခပ္ေျခာက္ေျခာက္ျဖစ္ျပီး နည္းနည္းကပ္တဲ့အထိ ေၾကာ္ပါတယ္။ (ဒါေပမယ့္ ထမင္းေၾကာ္ခ်ဳိးေတာ့ ျဖစ္မသြားပါဘူး။ :D)
လက္က်န္ရွင္းတမ္း ထမင္းေၾကာ္ တစ္အိုး ရပါျပီရွင္။
http://snowrecipe.blogspot.com
Post a Comment
မွတ္ခ်က္ေပးခ်င္ေသာ၊လူၾကီးမင္းမ်ားခင္ဗ်ား။ ယဥ္ယဥ္ေက်းေက်းေျပာေစလိုပါတယ္။လာေရာက္အားေပးေသာ စာဖတ္ပရိသတ္ေတြကိုလည္း အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါတယ္။